BitcoinKrypto News

Bitcoin flirter med den million kroners grænse i lyset af fremtidig ændring i USA’s pengepolitik

Bitcoin (BTC) – En stabil investering ifølge kryptoekspert
Bitcoin (BTC) betragtes i den nuværende globale økonomiske situation som en sikker investering, ifølge kryptoeksperten Arthur Hayes.

På X (tidligere kendt som Twitter) den 14. december bekræftede den tidligere CEO for BitMEX, en tidligere krypto-handelsplatform, at der “ikke er nogen undskyldning” for ikke at investere i kryptovalutaer.

Leitzinssenkung bei Millionenbetrag im Fokus
Baggrunden er den kommende rentenedskæring fra den amerikanske centralbank, som forventes at indsætte en stor mængde nyt kapital på finansmarkederne. Derfor anbefaler Hayes investorer at “long crypto”.

Denne ændring i den amerikanske rentepolitik blev antydet den 13. december under det seneste møde i den amerikanske centralbanks Federal Open Market Committee (FOMC), hvor beslutningen ikke blev fastsat til nye forhøjelser. Efterfølgende antydede centralbankchef Jerome Powell under pressekonferencen, at der sandsynligvis vil være rentenedskæringer på dagsordenen, hvilket indikerer en længe ventet “vending” i bankens pengepolitik.

Selvom det forventes, at renten for dette cyklus har nået sit højdepunkt, advarede Powell dog også om, at økonomien gentagne gange har overrasket eksperterne siden Corona-krisen, således at målet om 2 % inflation endnu ikke er sikkert. Dette punkt adskiller dog forventningerne til det næste FOMC-møde i januar, hvor sandsynligheden for rentesænkninger i begyndelsen af 2024 kun er opgjort til 18,6 % ifølge prognosetværktøjet fra CME Group.

Ikke desto mindre reagerede medierne primært positivt på tonen fra centralbanken og forstærkede forventningerne om at løsne pengepolitikken efter lang tid med stramning.

Bitcoin-kurs ramt af Ledger-hack
På redaktionstidspunktet er BTC ifølge data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView imidlertid kun på 42.500 US dollars. Der er altså stadig lang vej op til Hayes’ dristige kursmål, men den tidligere BitMEX-chef er ikke alene med sin optimistiske prognose.

Top  Celestia (TIA) stiger i værdi og nærmer sig tidligere højdepunkter: Er det tid til at investere?

Kryptoanalytiker Samson har også i et nyligt interview med Cointelegraph fremsat en lignende prognose for Bitcoins kursudvikling, som forventes at ske “i dage og uger” efter godkendelsen af en Spot-ETF for den førende kryptovaluta.

For øjeblikket står kursudviklingen dog over for andre kræfter, da meddelelsen om en sikkerhedslækage hos den populære wallet-udbyder Ledger har forårsaget en mærkbar nedtur.

Ifølge data fra Krypto-datatjenesten CoinGlass forblev likvidationerne for long-positioner den 14. december relativt begrænsede, med kun 20 mio. dollars likvideret ud af i alt 126 mio. dollars den dag.

Bitcoin og andre kryptokurser er muligvis ikke en dårlig investering i den aktuelle økonomiske situation. Det er altid klogt at konsultere med en professionel før man træffer sine finansielle beslutninger.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button