BitcoinKrypto News

Bitcoin stiger til nye højder: Short-positioner im Wert von 278 Millionen US-Dollar liquideret – hva betyder det for markedet?

Bitcoin stiger til nye højder

Bitcoin stiger til 56.000 $

BTC (Bitcoin) fortsætter sin opadgående trend og blev tidligt onsdag morgen handlet til 56.607,57 $. Ifølge data fra CoinGeco er prisen på Bitcoin steget med 11 % siden dagen før og har øget med 33 % siden sidste måned. En bemærkelsesværdig udvikling, der har ført til likvidering af short-Bitcoin-positioner for 278 millioner USD på bare én dag.

Likvidation af short-positioner

Når en short-position likvideres, betyder det, at en erhvervsdrivende bliver tvunget af sin mægler eller børs til at lukke sin short-position. Dette sker typisk, når værdien af det shortede aktiv stiger så markant, at tabene for den erhvervsdrivende nærmer sig eller overstiger den sikkerhedsmargin, som han har deponeret.

Essensen af likvidationen er at forhindre den erhvervsdrivende i at have gæld, som han ikke kan tilbagebetale, og for at beskytte mægleren mod potentielle tab, som kunne påvirke finansiel sundhed og sikkerhed for andre erhvervsdrivendes aktiver.

Åbent interesse i Bitcoin stiger

Ifølge CoinGlass er det åbne interesse i Bitcoin steget til 25 milliarder USD, hvor CME (Chicago Mercantile Exchange) har nået et rekordhøjt åbent interesse på 7,8 milliarder USD. Binance ligger ikke langt bagved med et åbent interesse på Bitcoin-kontrakter på 6 milliarder USD.

Åbent interesse henviser til det samlede antal udestående derivataftaler som futures og optioner, der endnu ikke er blevet afviklet eller lukket. Åbent interesse bruges ofte som en indikator for markedets stemning – handelsfolk åbner lange positioner, når de er optimistiske, og korte positioner, når de tror, at prisen på en aktiv vil falde.

Top  Ethereum og Altcoins: Bulliske tendenser og prognoser for prisstigning

En høj åbent interesse indikerer også mere aktivitet og likviditet, hvilket betyder, at det er nemmere for handlende at indtaste og forlade positioner uden dramatisk at påvirke prisen på BTC.

Er vi i en bull-marked?

Selvom Bitcoin har oplevet en udtalt opadgående trend, mener James Check, den ledende Glassnode-analytiker, at dette ikke nødvendigvis indikerer en bull-markedssituation.

Han bemærker, at “denne gang satser short-sælgere stadig imod den dominerende opadgående trend og bliver likvideret. Ved ægte bull-markedstoppe vil det være de lånte lange positioner, der bliver udslettet.”

Rekordstrøm af midler ind i Bitcoin Trust ETF

I går tilføjedes rekordhøje midler på 1,3 milliarder USD til BlackRocks iShares Bitcoin Trust ETF. Dette betyder, at fonden nu forvalter en formue på imponerende 6,6 milliarder USD. De nygodkendte amerikanske Bitcoin-ETF’er repræsenterer for tiden en Bitcoin-værdi på næsten 40 milliarder USD.

Bitcoin markedet ser ud til at være i en positiv strømning med en stærk stigning i prisen og fortsat interesse fra institutionelle investorer. Det vil være interessant at se, hvordan udviklingen fortsætter i de kommende dage.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button