BitcoinDogecoinEthereumKrypto News

De store gevinster i krypto-verdenen: Meme Coins og Bitcoin-ETFs dominerer første halvår 2024.

Bitcoin-Spot-Børsengehandlede Fonde og Markedstrends i 2024

Det første halvår af 2024 vil nok blive husket i den digitale formueverden primært på grund af lanceringen af Bitcoin-Spot-Børsengehandlede Fonde (ETF’er), men også nogle mindre kendte kryptovalutaer har trukket opmærksomhed til sig.

I følge CoinGecko steg markedsværdien af alle kryptovalutaer i de første seks måneder af året samlet set med 661 mia. USD. Bitcoin, den klart mest værdifulde kryptovaluta i verden, bidrog væsentligt til dette med en stigning på 409 mia. USD.

Institutionelle investorer viste stigende interesse for Bitcoin, hvilket førte til en stigning på 48%. Dog blev denne stigning overgået af flere “Meme Coins” – tokens med lille indre værdi, hvis priser ofte svinger kraftigt, da tradere på sociale medier ofte kaster sig over dem og derefter forlader dem.

Dogwifhat, en passende navngivet token med et logo af en Shiba Inu med en strikket hue, oplevede med ca. 1.300% den højeste gevinst blandt omkring 70 coins med markedsværdier over en mia. USD. På andenpladsen kommer Pepe, en token opkaldt efter mem-frosken, der ofte er forbundet med randgrupper, med en gevinst på næsten 800%, ifølge CoinMarketCap.

Floki, opkaldt efter Elon Musks Shiba Inu, og simpelthen kendt som Shiba Inu, oplevede stigninger på 418% hhv. 67%, og overgik dermed også Bitcoin. Selvom Shiba Inus utvivlsomt er maskotterne for “Meme Coin”-boomet, kunne den måske mest kendte hundebaserede token, Dogecoin, kun fremvise en relativt beskeden stigning på 35%.

Udover “Meme Coins” oplevede også flere andre tokens stærke stigninger, der overgik Bitcoin, herunder Ether (stigning på 51%), tokenet på Ethereum-netværket, som muligvis vil blive godkendt til ETF’er denne sommer, samt Binance Coin (stigning på 81%), udstedt af verdens største kryptobørs og primært ejet af Binance-grundlæggeren Changpeng Zhao.

Top  Donald Trump lover CBDCs under valgkampen: Hvad betyder det for den digitale valuta?

Top 10 Kryptovalutaer med bedste performance (Markedsværdi over 1 mia. USD)

  1. Dogwifhat: +1.306%, 2,1 mia. USD
  2. Pepe: +815%, 5 mia. USD
  3. Artificial Superintelligence Alliance: +545%, 3,6 mia. USD
  4. Floki: +392%, 1,6 mia. USD
  5. JasmyCoin: +343%, 1,4 mia. USD
  6. Arweave: +188%, 1,8 mia. USD
  7. Core: +152%, 1,2 mia. USD
  8. Toncoin: +135%, 18,8 mia. USD
  9. Bitget: +100%, 1,6 mia. USD
  10. Bonk: +90%, 1,5 mia. USD

Hvad er “Meme Coins”?

Der er ingen klar definition af, hvad der udgør en “Meme Coin”, men typisk er det en kryptovaluta, der er forbundet med en viral internetmeme, og hvis pris endda svinger endnu mere end den allerede volatile aktivklasse. Disse coins har ofte ingen reel anvendelse udover spekulative investeringer, i modsætning til Bitcoin, som af nogle anses for en moderne alternativ til guld til at lagre værdier uafhængigt af inflation eller centralbankaktiviteter. Alle kryptovalutaer undtagen Bitcoin betegnes som “Altcoins”, mange af dem er ikke “Meme Coins”.

Året 2024 begyndte med en boom for digitale aktiver, især præget af Bitcoin-ETF’er og fremkomsten af forskellige “Meme Coins”. Mens Bitcoin vandt popularitet hos institutionelle investorer, opnåede disse mindre kendte kryptovalutaer ofte spektakulære gevinster, drevet af sociale medier og virale trends.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button