BitcoinKrypto News

Det hemmelige Bitcoin-minedrift i Bhutan: Hvordan en undersøgelse afslørede landets uoffentliggjorte krypto-minelokationer

Bhutan udvikler hemmeligt Bitcoin-minedriftsanlæg

Forbes-rapport: Bhutan har udviklet fire hemmelige, statslige Bitcoin-minedriftsanlæg

Ifølge “Forbes”, har identificeret steder for fire hemmelige, statslige Bitcoin-minedriftsanlæg i Bhutan. Publikationen brugte satellitbilleder til at identificere stederne. El Salvador er det eneste andet land, hvor man ved, at der findes statslige Bitcoin-minedriftsanlæg.

Analyse af “Forbes” viser, at kongeriget Bhutan hemmeligt har udviklet en række Bitcoin-minedriftsanlæg. Ved brug af satellitbilleder fra Planet Labs, Satellite Vu og Google Earth samt kilder med viden om Bhutans kryptoinvesteringer, fandt rapporten steder for tilsyneladende fire krypto-minedriftsanlæg, som aldrig er blevet offentliggjort.

Satellitbillederne viser lange, rektangulære minedriftsenheder og kølesystemer til datacentre, der er skjult i tætte skove og bjergområder i dette Himalaya-land. Andre billeder viser også kraftige strømforsyninger og transformatorer, der fører fra Bhutans vandkraftværker til minedriftsstederne, rapporterer “Forbes”.

Et sted befandt sig i nærheden af Dochula-passet, et helligt område med 108 mindesmærker, mens de andre var i Trongsa, en bjergby i landets centrum, Dagana i syden og et område kaldet “Education City”, et mislykket milliarddollar-projekt fra regeringen til genoplivning af økonomien.

Bhutan begyndte sandsynligvis Bitcoin-minedrift for tre år siden

Ved at spore jordarbejder og byggeri konkluderede “Forbes”, at arbejdet på disse steder sandsynligvis begyndte i 2020. Bitcoin-minedrift er en energikrævende proces, der årligt forbruger omkring 91 terawatt-timer strøm – mere end mange andre lande, og Bhutans krypto-minedriftsdrift har i de seneste år øget landets energiimport og energiforbrug. Kongeriget, der tidligere har solgt sit overskud af vandkraft til Indien, køber strøm til en værdi af 20,7 millioner dollars (18,9 millioner euro) i 2023.

Bhutans monark, Kong Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, har længe været fascineret af kryptokurrency og håber, at den vil bidrage til at forhindre det afsides, artsrige bjergland med færre end 800.000 indbyggere i at gå ind i en økonomisk krise.

Top  Bitcoin når rekordniveau på over 70.000 dollars før det kommende halvering i april. Følg med i Bitcoin-nyhederne her!

Bhutan – kendt som “det sidste Shangri-La” – led under tilbagegangen i turisme under COVID-19-pandemien og er også konfronteret med stigende ungdomsarbejdsløshed og udflytning af faglært arbejdskraft, udløst af høje udvandringsrater. El Salvador er i øjeblikket det eneste land i verden, der driver statslige krypto-miner.

Læs den originale artikel på engelsk her.

(Artiklen er blevet oversat fra en artikel af vores amerikanske kolleger på Business Insider. Den er blevet oversat automatisk og gennemgået af en ægte redaktør.)

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button