AltcoinsKrypto News

DOJ anmoder om seks til otte uger til indsamling af beviser i sag mod Celsius-grundlæggeren Alex Mashinsky

US Department of Justice anmoder om yderligere tid til at indsamle beviser mod Alex Mashinsky, grundlæggeren af Celsius

Det amerikanske Justitsministerium (DOJ) har anmodet om seks til otte uger til at indsamle beviser til deres sag mod Alex Mashinsky, grundlæggeren og tidligere administrerende direktør for cryptocurrency-udlånsfirmaet Celsius.

Ifølge retsdokumenter, der blev indgivet tirsdag, meddelte dommer John G. Koeltl, at den næste retssag i sagen vil finde sted den 3. oktober.

Den udvidede periode er nødvendig for at sikre ordentlig juridisk rådgivning og give tilstrækkelig tid til både regeringen og forsvaret til at gennemgå det omfattende bevismateriale på grund af sagens kompleksitet.

For at overholde beregningerne for en hurtig retssag, der sikrer, at retssager påbegyndes inden for 70 dage efter rejse af anklager, udelukkede dommer Koeltl tidsperioden mellem den 25. juli 2023 og den 3. oktober 2023.

Denne udelukkelse giver DOJ tilstrækkelig tid til at gennemgå en stor mængde af Celsius’ virksomhedsregistre og kommunikation, herunder over 1.200 videoer fra sessions, hvor Mashinsky og andre Celsius-ledere besvare spørgsmål fra brugerne. Nogle af disse videoer overstiger en times varighed.

Mashinsky, der blev anholdt tidligere på måneden, erklærede sig ikke skyldig i anklager om værdipapirbedrageri, råvarebedrageri, svig med elektronisk kommunikation og sammensværgelse om at manipulere prisen på Celsius’ token, CEL.

Hans forsvarsadvokat, Marc Mukasey, repræsenterede Mashinsky i retten. Retssagens dato er endnu ikke fastlagt.

Dommer John G. Koeltl har tidligere bevilliget Mashinskys forsvarsteam ekstra tid til at opfylde kravene til hans kaution på 40 millioner dollars.

Top  Bitcoin's Halving i 2024: Hvad betyder det for inflationsniveauet?

Justitsministeriet hævder, at Mashinsky bedrog Celsius-kunder

Justitsministeriet åbnede anklagen mod Mashinsky den 13. juli og hævder, at han sammen med Roni Cohen-Pavon, den tidligere chef for indtægter hos cryptocurrency-udlånsfirmaet, udtænkte en plan for at bedrage Celsius Networks kunder.

Anklagen hævder desuden, at Mashinsky fremsatte falske erklæringer, manipulerede prisen på CEL og forsøgte at vildlede investorer som en del af det svindelagtige forløb.

Mashinsky blev løsladt mod en kaution på 40 millioner dollars den 14. juli.

Ud over anklagerne fra Justitsministeriet har Securities and Exchange Commission (SEC), Commodity Futures Trading Commission (CFTC) og Federal Trade Commission (FTC) også indgivet søgsmål mod Mashinsky og Celsius.

De regulerende organer hævder, at kunderne blev vildledt til at deponere penge hos Celsius og falsk blev ført til at tro, at det konkursramte firma var en legitim bank.

Mashinsky, der medstiftede Celsius i 2017, rejste midler gennem en initial coin offering (ICO).

Firmaet oplevede en betydelig popularitetsstigning under pandemien, hvor de tilbød lån og attraktive renter for indskud af virtuelle tokens.

Mashinsky præsenterede ofte disse tilbud som sikrere alternativer til dem, der blev tilbudt af traditionelle banker.

Imidlertid førte sammenbruddet af Terra’s algorithmisk stabilcoin UST og et nedadgående marked for cryptocurrencies til katastrofale konsekvenser for selskabet.

På trods af at han kraftigt benægtede betydelige tab, oplevede Celsius en stor bølge af kundeafgange og frysning af udbetalinger i juni 2022. En måned senere indgav de konkursbeskyttelse.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button