EthereumKrypto News

Ethereum-Kurs falder med mere end 25% på månedsbasis – Hvad Layer-2 kan betyde for fremtiden

Ethereum oplever faldende kurs og manglende incitamenter

I de seneste 24 timer har Ethereum oplevet et fald på ca. 2 procent. På ugebasis viser tallene en endnu tydeligere nedgang, med en fald på over 5 procent. I løbet af måneden er tabene endda steget til over 25 procent.

På trods af dette er der i øjeblikket ingen markante incitamenter, der kunne bane vejen for en vedvarende opgang i Ethereum-kursen. Selvom Spot-ETF’er nu er blevet en realitet, overstiger den seneste strøm af midler ud af Grayscale-ETF’en og dæmper markedsstemningen yderligere.

Ikke desto mindre kan den midt-lange skalering af Ethereum-økosystemet bringe en vending. En udvidelse og forbedring af infrastrukturen kan have potentialet til at genoplive bullish momentum for den andenværdifulde kryptovaluta i verden.

Coinbase-Studie: Hvorfor Layer-2 er så vigtigt

En omfattende studie udført af Coinbase-analytikere har fokuseret på tilstanden af Ethereum-økosystemet – konklusionen synes klar: En fremtid uden Layer-2 er på nuværende tidspunkt svært at forestille sig. Det voksende økosystem af L2-løsninger afspejler også fremtiden for Ethereum.

Ødelægger L2 Ethereum-deflationen?

En ofte fremsat kritik af L2-roadmap’en er, at denne strategi angiveligt kunne reducere efterspørgslen efter ETH. Dette skyldes, at L2-løsninger siges at sænke transaktionsgebyrerne på Ethereum, hvilket igen reducerer mængden af forbrændt ETH og underminerer dermed Ethereum’s “Ultrasound Money”-narrativ. Studien argumenterer dog for, at disse kritikpunkter snarere er resultatet af en misforståelse af de grundlæggende mekanismer. Forfatterne fastslår, at en reduktion af transaktionsomkostninger og en eventuel reduktion i ETH-forbrændingen også ville forekomme med en vellykket L1-skalastrategi. Det er derfor mindre en specifik udfordring ved L2-løsninger, men snarere en naturlig følge af effektiv skalering. Skalering er vigtig, fordi Ethereum ikke kun skal være deflationært penge, men snarere producere forskelligartede fordele.

Top  BlackRock afviser rygter om hurtig lancering af Solana-ETF

Ingen fremtid uden Layer-2

Afslutningsvis fastslår studien eksplicit, at efterspørgslen efter ETH i fremtiden i mindre grad vil blive drevet af transaktionsgebyrer, men mere af brugen af ETH i forskellige protokoller og applikationer. Analytikerne ser heri en grundlæggende ændring, der er uundgåelig uanset skaleringstrategi. L2-løsninger forventes at spille en central rolle ved at åbne op for nye anvendelsesmuligheder, der hidtil ikke har været mulige på L1 på grund af høje omkostninger og lav hastighed.

Konklusionen fra studien er klar: Der er ingen fremtid for Ethereum uden L2-løsninger. Skaleringen til L2’er er ikke kun teknisk succesfuld, men også nødvendig for at sikre langvarig efterspørgsel efter ETH. De lavere transaktionsgebyrer og den deraf følgende reduktion i forbrændingen er ikke specifikke problemer ved L2-strategien, men et naturligt resultat af enhver effektiv skalering.

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button