AltcoinsKrypto News

FTX sagsøger tidligere ansatte for svindel i forsøg på at inddrive 157,3 millioner dollars

FTX Søger at Genvinde $157,3 millioner gennem Søgsmål mod Eks-medarbejdere

FTX, den fallerede kryptobørs, har ifølge en nylig retsdokument indgivet et søgsmål mod tidligere medarbejdere i Salameda, en i Hongkong-baseret virksomhed tilknyttet FTX. Målet er at genvinde cirka $157,3 millioner.

Ifølge søgsmålet blev den hongkongbaserede virksomhed kontrolleret af den tidligere direktør og grundlægger af det fallerede FTX, Sam Bankman-Fried, som i øjeblikket sidder fængslet og venter på retssagen.

De tidligere medarbejdere beskyldes for at have deltaget i den svigagtige tilbagetrækning af aktiver fra FTX få dage før børsen begærede sig konkurs i november 2022.

Søgsmålet nævner Michael Burgess, Matthew Burgess, Lesley Burgess (deres mor), Kevin Nguyen, Darren Wong og to virksomheder ved navn 3Twelve Ventures og BDK Consulting. Disse personer og virksomheder skulle have trukket flere aktiver på FTX.com og FTX.us i svigagtigt øjemed, før børsen begærede sig konkurs.

Tre måneder før FTX indgav konkurs i 2022, blev de nævnte personer begunstiget af fortrinsrettede tilbagetrækninger, der tillod visse kunder at trække nogle af deres aktiver ud før konkursbegæringen. Disse tilbagetrækninger forsøger man nu at undgå ved at påberåbe sig konkursloven.

Ifølge søgsmålet havde de anklagede personer forbindelse til nogle af FTX’s medarbejdere, som de udnyttede for at sikre, at de blev prioriteret over andre kunder.

FTX hævder, at sagsøgerne udnyttede deres forbindelser for at trække deres midler ud, hvilket nu er værd over $123 millioner af de samlede $157,3 millioner på børsen den 7. november eller derefter, før tilbagetrækningsmuligheden blev lukket.

Top  Religiøse ledere anklaget for at svindle for 3 millioner dollars med kryptovaluta - "Gud er ikke færdig med INDXcoin"

Søgsmålet hævder, at tilbagetrækningerne blev foretaget “med henblik på at hindre, forsinke eller bedrage FTX’s nuværende eller fremtidige kreditorer.”

FTX’s Genopretningsforsøg: Flere mia. dollars allerede indvundet

FTX har aktivt arbejdet på at inddrive skyldige betalinger fra forskellige tilknyttede parter, og det seneste søgsmål er bare en del af deres indsats.

I juni offentliggjorde selskabet en betydelig gæld på $8,7 milliarder til sine kunder. Men via en fokuseret indsats lykkedes det at inddrive $7 milliarder i likvide midler. I samme periode henvendte FTX sig til konkursdomstolen i Wilmington, Delaware og krævede tilbagebetaling af $700 millioner, som grundlæggeren Sam Bankman-Fried havde overført til K5-koncernen i 2022.

FTX hævdede, at Bankman-Fried efter en social begivenhed arrangeret af Michael Kives, medejer af K5 Global, blev betragtet som en overdreven “velgører” og overførte millioner til K5 Global og dets tilknyttede selskaber.

Selskabet har ikke blot rettet sig mod FTX’s grundlægger og tidligere direktør Sam Bankman-Fried, men også mod hans ledere og forældre samt FTX’s velgørenheds- og biovidenskabsdivisioner.

For nylig har FTX anklaget forældrene til FTX’s grundlægger, Joseph Bankman og Barbara Fried, begge juraprofessorer ved Stanford Law School, for at have udnyttet deres juridiske ekspertise til at omdirigere midler.

I september fik den kollapsede kryptobørs rettens godkendelse til at likvidere, investere og afdække værdien af deres kryptobeholdninger på $3,4 milliarder for at afvikle deres udestående gæld.

Ifølge retsdokumenterne ejer FTX kryptovalutaen Solana (SOL) til en værdi af $1,16 milliarder, hvilket udgør mere end en tredjedel af virksomhedens samlede $3,4 milliarder i likvide kryptobeholdninger. Dernæst følger Bitcoin (BTC) til en værdi af $560 millioner baseret på kursen den 31. august. Ethereum (ETH) ligger på en tredjeplads med en værdi af $196 millioner.

Top  Bitcoin-ETFs: Stor investering kan have skadelige konsekvenser og udfordrer markedets tillid

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button