Krypto News

Global Financial Regulation Index 2024: Schweiz behält Platz 8 bei, aber Bewegung in Sicht

Global Financial Regulation, Transparency, and Compliance Index 2024: Top-10 lande forbliver stabile

Gemäss den seneste udgave af Global Financial Regulation, Transparency, and Compliance Index (GFRTCI) udgivet af Swiss Finance Institute (SFI) fastholder Schweiz sin placering som nummer 8 i 2024, lige bag lande som Schweden, Irland, Finnland, Dänemark, Estland, Kanada og Luxemburg. En bemærkelsesværdig ændring er, at både Kanada og Luxembourg er rykket forbi Schweiz og indtager de sidste to pladser i top-10 listen, hvor Nordamerika har gjort et stort spring fra plads 16 til 6.

Stabilitet på ranglisterne – for nu

Siden 2021 har de samme otte lande, herunder Schweiz, domineret top-10 listen. Dog forventes der mere bevægelse i næste udgave af GFRTCI ifølge SFI. Dette skyldes de mange kommende regler, som landene skal implementere, og det varierende tempo, hvormed de gennemføres. Problemet med at implementere nye regulativer rettidigt er allerede tydeligt i den aktuelle indeksrapport fra SFI med dato 29. februar 2024.

Udfordringer i regulering

Det er vigtigt at huske, at GFRTCI kun klassificerer de 31 lande, som er medlemmer af Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) og Basler Komité for Banktilsyn (BCBS). Indekset er et nyttigt redskab til at sammenligne, hvor effektivt hver enkelt land implementerer og håndhæver globale standarder for finansiel regulering og gennemsigtighed. Det bør dog bemærkes, at strengere regler og mere gennemsigtighed ikke kun har fordele, men også omkostninger.

Global Financial Regulation, Transparency, and Compliance Index er derfor en nødvendig reference, men det siger ikke noget om effektiviteten af reglerne i praksis. En høj grad af efterlevelse og gennemsigtighed er vigtig, men det er ikke altid ensbetydende med, at det er den mest hensigtsmæssige tilgang for alle lande.

Top  Bitcoin-Influencer PlanB: Wieder auf dem Vormarsch trotz vorheriger Prognosefehler

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button