BitcoinKrypto News

Goldfeber: Rekordhøje priser og stigende interesse i mineaktier

I disse dage spiller ikke kun børserne vildt. Rekorderne falder for mange investeringsklasser. Udover DAX, Dow Jones, S&P 500 eller NASDAQ Composite nåede også Bitcoin et nyt rekordniveau.

Også for guld er der en ny rekordnotering. Guldpriserne brød gennem mærket på 2.100 dollars per ounce. Godt for minedriftsoperatører som Barrick Gold (WKN: 870450 / ISIN: CA0679011084) eller Newmont (WKN: 853823 / ISIN: US6516391066).

Især med tanke på deres aktier synes der at være luft opad, hvilket ikke ses så ofte i disse dage.

Udsigt til rentenedskæringer driver guldprisen til nye højder

I de seneste uger har overraskende høje forbruger- og producentpriser samt robuste arbejdsmarkedsdata i USA fået sandsynligheden for en rentenedskæring fra Federal Reserve i marts eller begyndelsen af maj til at falde markant. Selv for juni antages der ifølge CME FedWatch Tool kun en sandsynlighed på knap 70 procent.

Ikke desto mindre synes det at være en udbredt opfattelse på markedet, at rentenedskæringer stadig forventes inden årets udgang og bør foretages relativt hurtigt. Det er blandt andet denne udsigt til rentenedskæringer, der har fået guldpriserne til at stige og nå rekordniveauer over 2.100 dollars per ounce.

“Hovedårsagen til dette er, at markedet i stigende grad er overbevist om, at en rentenedskæring fra den amerikanske centralbank ligger nærmere end langt væk,” sagde Bart Melek, leder af råvarestrategier hos TD Securities, til CNBC som begrundelse for den seneste rekordjagt. “Markederne skal stadig være lidt mere overbeviste, før guldprisen stiger yderligere, men vi tror på lang sigt, at den kan stige til over 2.300 dollars i andet kvartal,” siger råvareeksperten.

Top  Bitcoin-markedet: Er det overophedet, og hvor langt kan det korrigere?

Guld efterspurgt som “sikkert tilflugtssted”

Udsigten til rentenedskæringer fra Federal Reserve er imidlertid ikke den eneste grund til, at guldprisen er steget til nye rekordniveauer på det seneste. Guld har altid været betragtet som en såkaldt “sikkert tilflugtssted”, som markedsdeltagere søger mod i tider med geopolitiske eller økonomiske turbulenser. Med Ukraine-krigen eller konflikten i Mellemøsten oplever vi i øjeblikket en periode præget af usikkerhed især med henblik på geopolitik. Derudover udgør den åbne udfald af præsidentvalget i USA også en usikkerhedsfaktor.

“Geopolitiske risici, der stammer fra Den Røde Hav, og et år med en tætpakket valgkalender over hele verden vil sandsynligvis føre til en fortsat stærk efterspørgsel fra detailhandelen efter guld,” siger Nitesh Shah, råvarestrateg hos formueforvalteren WisdomTree, til CNBC. “Vi ville ikke være overraskede, hvis guld giver en del af disse gevinster tilbage, når Federal Reserve taler om kommende rentenedskæringer, men når rentenedskæringerne ser sikre ud, forventer vi, at guld vil handle betydeligt højere,” fortsætter det.

Undervurderede fremskridt?

Ud over direkte investeringer i fysisk guld eller tilsvarende fonde og ETF’er er aktier i guldminedriftsoperatører en populær metode blandt investorer til at deltage i udviklingen af guldpriserne. Især fordi der kan opnås en gearingseffekt, da aktiekursbevægelser for brancheaktører ofte kan være stærkere end op- og nedbevægelserne i guld. I de seneste år havde Barrick, Newmont & Co dog underpresteret sammenlignet med guldprisen, blandt andet på grund af høje omkostninger til råvarer eller personale.

Jefferies-analytiker Matthew Murphy mener imidlertid, at tiden nu er inde til at investere relativt billigt i guldmineselskaber. Derfor har han hævet både ratingen for Barrick og i tilfældet med Newmont-aktien fra “Behold” til “Køb”. I tilfældet med Newmont stiger kursmålet også fra 34,00 til 38,00 dollars, mens det hos Barrick stiger fra 15,00 til 21,00 dollars. Murphy henviser især til diskrepansen mellem det, som Barrick har opnået i de sidste fem år, og aktiekursen.

Top  Bitcoin stiger til næsten 70.000 dollars - højeste niveau i tre måneder

Således er aktien i denne periode steget med 13 procent, mens guldprisen er steget med 55 procent. Succeserne inkluderer reduktionen af gælden fra cirka 4 mia. dollars til 600 mio. dollars. Ifølge analytikere har virksomheden også gode chancer for at imødegå opadgående pres på enhedsomkostninger med sin førsteklasses portefølje af anlæg. Med hensyn til Newmont mener Jefferies, at overtagelsen af Newcrest, der blev annonceret i november, kan “skabe værdi” for aktionærerne. Dette skulle ske gennem salg af aktiver og omkostningsreduktioner.

Min konklusion

Med hensyn til aktiekursudviklingen har guldminedriftsaktier som Barrick og Newmont for nylig langt fra gjort sig bemærket. Dette betyder imidlertid også, at der kan antages at være en god stigningsmulighed. Især fordi de, som Barrick, fortsat løser deres opgaver med at reducere gæld.

Hvis du ønsker at satse på den positive kursudvikling af en hel aktieportefølje af virksomheder, der er engageret i guldsektoren, kan du overveje indexcertifikatet (WKN: DA0AAY / ISIN: DE000DA0AAY4) på Best of Gold Miners Index. I dette indeks er udover Newmont og Barrick også andre spillere fra dette område inkluderet. Dette inkluderer blandt andre Kinross Gold og Oceanagold.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button