BitcoinKrypto News

Hongkong planlægger at lancere Krypto-Spot-ETF’er efter tilladelse fra USA’s reguleringsmyndigheder

Hongkongs Aufsichtsbehörden er klar til at godkende Krypto-Spot-ETF’er

Nachdem de amerikanske værdipapirregulatorer i begyndelsen af januar godkendte Bitcoin-Spot-ETF’er, kunne Hongkongs tilsynsmyndigheder snart følge efter. Adskillige udbydere arbejder tilsyneladende i øjeblikket på lanceringen af tilsvarende krypto-ETF’er, hvoraf en ønsker at gå i luften allerede i første kvartal af 2024.

Hongkongs tilsynsmyndigheder tager imod ansøgninger om Krypto-Spot-ETF’er

Allerede i december 2023 udsendte Hongkongs tilsynsmyndigheder, Securities and Futures Commission (SFC) og Hong Kong Monetary Authority (HKMA), en fælles erklæring, hvor de åbnede op for Bitcoin-Spot-ETF’er. SFC er nu klar til at modtage ansøgninger om godkendelse af fonde med eksponering for virtuelle aktiver, herunder børsnoterede spot-fonde for virtuelle aktiver.

Disse fonde vil også være åbne for private investorer, men de skal opfylde strenge krav, herunder at de kun må opbevares på licenserede handelsplatforme for digitale aktiver eller hos banker, der opfylder visse opbevaringsstandarder.

Fondsanbieter arbejder på Bitcoin-Spot-ETF’er – Første produkt muligvis klar til forårslancering?

Ifølge “Hong Kong Economic Journal” planlægger mere end ti fondsudbydere at lancere spot-ETF’er i Hongkong. Flere af disse udbydere har allerede indledt den egentlige “promotionsfase” for at fremskynde implementeringen af spot-ETF’er i Hongkong i de kommende måneder.

En af virksomhederne, der er langt fremme med planerne om en Bitcoin-Spot-ETF i Hongkong, er Venture Smart Financial Holdings (VSFG). VSFG’s formand Zhu Chengyu har udtalt, at de har indgået et samarbejde med en lokal fondsvirksomhed og har til hensigt at indsende en ansøgning inden kinesisk nytår den 10. februar. ETF’en forventes at blive lanceret i første kvartal af 2024 og forventes at forvalte aktiver til en værdi af 500 millioner dollars inden årets udgang.

Top  Overpartisankamp i Repræsentanternes Hus: Lovforslag om regulering af stablecoins møder modstand

Tilbageholdenhed blandt etablerede markedsaktører

Imens udbyderne af Bitcoin-Futures-ETF’er i Hongkong viser sig at være tilbageholdende over for muligheden for spot-ETF’er. Detaljer om Samsung Asset Management’s holdning til muligheden blev ikke givet, men ifølge “Hong Kong Economic Journal” har virksomheden allerede en Krypto-Futures-ETF.

CSOP Asset Management’s direktør for salg i Asien-Stillehavsområdet, Wang Zhuofeng, udtrykte også tilbageholdenhed omkring Krypto-Spot-ETF’er og påpegede, at futures som ETF’er er nemmere at håndtere og undgår systemiske risici. Udstedelse af spot-ETF’er kræver dog højt risikostyring og afhængighed af opbevaringssteder og modparter.

Redaktion finanzen.net

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button