Krypto News

Hvorfor ryster den amerikanske centralbank Federal Reserve (Fed) ikke ved den høje basisrente?

Warum rüttelt die US-Notenbank Federal Reserve (Fed) nicht am hohen Leitzins?

US-Notenbank Federal Reserve (Fed) valgte onsdag at fastholde renteniveauet i intervallet mellem 5,25% og 5,50%. Selvom de fleste forventer en rentenedsættelse i september, har Fed endnu ikke taget skridtet.

Politiske overvejelser

Økonomiekspert Prof. Veronika Grimm forklarede over for BILD, at Demokraterne ønsker rentenedsættelser for at stimulere økonomien, der oplever en svækket dynamik. Omvendt vil Republikanerne kritisere enhver rentenedsættelse som valghjælp.

Balanceaktion for Fed

Ifølge Grimm står Fed over for en balanceaktion. Hvis renten sænkes for tidligt, kan inflationen øges, og arbejdsløsheden stiger en smule. Det er derfor vigtigt, at Fed ikke lader sig politisere, selvom debatten er intens i valgkampen.

Trump imod tidlig rentenedsættelse

Det er klart, at præsident Trump er imod rentenedsættelse, da han mener, det kan gavne Demokraterne i valgkampen. En rentenedsættelse efter valget kan derimod gavne Trump, hvis han bliver genvalgt.

Potentiale for politiske diskussioner

En rentenedsættelse i september inden præsidentskabsvalget i november kan skabe politisk diskussion, da den amerikanske centralbank skal undgå enhver form for politisk partiskhed. Det er også interessant at bemærke, at tidligere præsident Trump har kritiseret Fed-præsidenten, selvom han selv udpegede ham.

Spekulationer og økonomiske indikatorer

Spekulationer om en kommende rentændring fortsætter på finansmarkederne. Forbrugerpriserne steg med tre procent i juni sammenlignet med samme tidspunkt året før ifølge det amerikanske arbejdsministerium. Arbejdsløshedsraten i USA ligger i øjeblikket på 4,1%, hvilket er en stigning fra det tidligere lave niveau på 3,4% i begyndelsen af 2023.

Top  Bitcoin-Spot-ETFs erklärtes succes - 21Shares-Præsident ser optimistisk på fremtiden

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button