Krypto News

“Industrien ser alvorligt på behovet for at reducere bureaukratiet” – Hvordan den nuværende bureaukratieindflydelse rammer den tyske maskin- og anlægssektor

Reduktion af Bürokratiebelastung er afgørende for tysk maskin- og anlægsindustri

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af VDMA mener tre fjerdedele (76 procent) af virksomhederne, at det er yderst presserende at reducere byrden af bureaukrati. Maskin- og anlægsindustrien ser med skepsis på det kommende år. Især væksten af bureaukrati og nye regler hæmmer den industrielle mellemklasse og hindrer innovation og investeringer. I lyset af en udfordrende økonomisk situation kræver branchen seriøse politiske reformer.

Nødvendige politiske reformer

Styrken af den tyske industrilokalitet afhænger væsentligt af den industrielle mellemklasse og deres evne til at forblive konkurrencedygtige på globalt plan. For at sikre dette, må den tyske regering hurtigt gribe ind med mærkbare foranstaltninger, først og fremmest ved en seriøs reduktion af bureaukrati. Ifølge den nye VDMA-undersøgelse, hvor 700 medlemsvirksomheder fra maskin- og anlægsindustrien deltog, vurderer tre fjerdedele (76 procent) af virksomhederne presserende, at byrden af bureaukrati reduceres, “meget højt”. Yderligere 21 procent betegner det som “højt”. Dermed befinder bureaukratiens nedskæring sig på ranglisten over nødvendige forbedringer før tilgængeligheden af kvalificerede medarbejdere og energipriserne.

Udsigterne for 2024

Virksomhederne inden for maskin- og anlægsindustrien ser generelt med forbehold på det kommende år. 39 procent rapporterer om en blandet stemning, mens hver 23 procent er “relativt optimistiske” eller “relativt pessimistiske”. Mens situationen i forsyningskæderne fortsat er betydeligt lettet, efterlader den faldende ordreindgang fra de seneste måneder sine spor. 60 procent af virksomhederne har i øjeblikket en lavere ordrebeholdning end det langsigtede gennemsnit. 22 procent af virksomhederne angiver, at den aktuelle ordrebeholdning ikke kan støtte produktionen i det kommende år, mens 46 procent angiver “lidt støtte”. Dette afspejles også i en tilbageholdende forventning til omsætningen: Mens næsten 35 procent stadig forventer en nominel omsætningsvækst på op til 10 procent, forventer hvert femte selskab (20 procent) en stagnation, og en anden knap fjerdedel af de adspurgte (23 procent) forventer et fald i omsætningen med op til 10 procent for 2024.

Top  Ny dokumentarfilm om Ethereum-grundlæggeren Vitalik Buterin snart klar til premiere!

Rekruttering af udenlandske fagfolk

På den positive side synes adgangen til finansiering at være sikret i øjeblikket. Men spørgsmålet om fremtidens medarbejdere og energipriserne giver anledning til bekymring. Begge faktorer kræver presserende politiske reformer, kræver VDMA. “Vi har brug for mere fleksible regler og en længere levetid og arbejdstid for den nuværende beskæftigelse. Og vi skal fortsætte med at fremskynde og afbureaukratisere rekrutteringen af udenlandske fagfolk”, sagde Haeusgen.

Anvendelse af alle teknologier til energiomstilling

Som modtræk mod de høje energipriser opfordrer maskin- og anlægsindustrien til en hurtigere udbygning af vedvarende energikilder samt reserver af kraftværker. “Energirevolutionen skal lykkes, og det kræver meget mere vedvarende energi”, understregede VDMA-præsident. “Maskin- og anlægsbygning har teknologierne til at bekæmpe årsagerne og virkningerne af klimaændringerne, nu skal de også endelig bruges bredt. Der må ikke være en generel udelukkelse af enkelte teknologier såsom lagring af CO2”, tilføjede han.

Skuffelse over manglende aftaler

Skuffelse og uforståenhed er reaktionen fra maskin- og anlægsindustrien på den stadig manglende løsning i toldstriden med USA samt den truende fiasko med en frihandelsaftale med Australien. “Hvis EU ikke engang kan indgå en frihandelsaftale med os, hvem kan de så?”, beklagede Haeusgen.

Fremme af vandstofforsyning i det sydlige Afrika

For at få succes med energiomstillingen globalt har maskin- og anlægsindustrien de nødvendige teknologier klar. Under ledelse af VDMA søger man især at fremme uddannelsen til brug af disse teknologier i Afrika. Projektet har til formål at etablere kvalifikationen af tekniske fagfolk inden for maskin- og anlægsbygning, specielt inden for Power-to-X og vandstofforsyning i det sydlige Afrika (Sydafrika og Namibia) på en bæredygtig måde.

Top  Ripple testet den digitalen Euro: Wie sich die Integration auf den XRP-Kurs auswirken könnte

Kilder:

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button