BitcoinKrypto News

Kina styrker militæret i plan om genforening med Taiwan – skaber øget spænding i regionen

Den økonomiske situation i Kina er under forandring, da landet nu har fjernet begrebet “fredelig” i forbindelse med sin målsætning om at genforene med Taiwan. Ministerpræsident Li Qiang har annonceret, at Kina vil fremskynde genforeningsprocessen beslutsomt. Samtidig planlægger landet en stigning i militærudgifterne på 7,2% i forhold til året før, hvilket svarer til omkring 230,6 mia. USD. Kinas økonomi har i øjeblikket udfordringer såsom stigende gæld blandt kommunerne, en boblende ejendomskrise, deflatoriske tendenser og faldende aktiemarkeder.

På det nyligt afholdte Nationale Folkekongres i Peking annoncerede Li Qiang et forventet økonomisk vækst på 5,2% for 2023 og et mål om 5% vækst for 2024. Men Den Internationale Valutafond (IWF) forventer kun en økonomisk vækst på 4,6% for Kina i 2024 med en potentielt faldende tendens på omkring 3,5% i 2028.

Europa oplever også faldende producentpriser, hvilket kan påvirke den Europæiske Centralbank’s beslutninger. Tysklands handelsbalance og detailomsætning i eurozonen sammen med UK’s PMI for byggeri er nogle af nøglebegivenhederne på markedet i dag. Derudover vil en tale fra US Federal Reserve-chefen Powell og udgivelsen af “Beige Book” give indblik i de økonomiske forhold i USA.

På finansmarkederne har der været en aktivitet inden for obligationsmarkedet i Europa, især med mere end 31 mia. EUR i nye emissioner på blot to dage. Aktiemarkederne som DAX og Dow Jones oplever lidt pres, med fald på henholdsvis 0,10% og 1,04%.

Videre har Deutsche Börse lanceret sin egen handelsplatform for kryptovalutaer, DBDX, som skal konkurrere med giganter som Binance, Bitcoin.de og Coinbase. Samtidig har Bayer annonceret en ændring i deres strategi for at håndtere de mange sager om glyphosat. Endelig er der også interessante udviklinger på valuta- og råvaremarkederne, hvor både Bitcoin og guld når nye højder, mens oliepriserne falder på grund af bekymringer om Kinas økonomiske vækst.

Top  Sachsens Verkauf von 11.100 Bitcoins erschüttert die Krypto-Märkte

Disse ændringer og begivenheder på de globale finansmarkeder afspejler den usikre tid, som verdensøkonomien står overfor.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button