Krypto News

Kinesisk centralbank annoncerer omfattende foranstaltninger for at stimulere økonomien amid coronakrise

Den kinesiske centralbank har annonceret en række imødekommende foranstaltninger for at genoplive landets økonomi i lyset af den vedvarende Covid-19-pandemi. Banken vil sænke mindstereserven for banker samt rentesatserne for eksisterende boliglån. Derudover vil de reducere minimumsindskudsprocenten for et andet boliglån fra 25 procent til 15 procent, hvilket sigter mod at styrke forbrug og mildne krisen i ejendomssektoren.

Krisen i ejendomssektoren har allerede skabt negative konsekvenser for den kinesiske økonomi og har bidraget til en generelt svag indenlandsk forbrug og høj arbejdsløshed blandt unge mennesker. Mange kinesiske husstande har holdt deres penge tilbage i usikre tider i stedet for at bruge dem, da de har frygtet værditab på deres ejendomme.

Desuden kæmper Kinas økonomi imod deflation og en tendens til lavkonjunktur, som skader økonomien. På trods af en række stimulerende foranstaltninger har regeringen endnu ikke formået at øge væksten i tilstrækkelig grad.

De annoncerede foranstaltninger inkluderer også en reduktion i bankerens obligatoriske reservekrav for at øge udlån til virksomheder samt en plan om at sænke rentesatserne for eksisterende boliglån. Disse tiltag forventes at gavne millioner af husstande og individer, hvilket vil stimulere forbrug og investeringer.

Selvom nogle økonomiske eksperter anser disse foranstaltninger som positive skridt, er der også bekymringer om, hvorvidt de vil være tilstrækkelige til at nå det økonomiske vækstmål på omkring fem procent. Markederne reagerede positivt på annonceringen fra Beijing, og europæiske børser var også svagt stigende.

Det kinesiske centralbankspakke kommer kort efter Federal Reserve’s store rentenedsættelse i USA, hvilket har givet den kinesiske centralbank frihed til at annoncere en omfattende lempelsespakke uden at bringe landets valuta under for stort pres. I Japan signaliserede centralbanken deres villighed til renteforhøjelser i lyset af forventet inflation, hvilket indikerer en stramning af pengepolitikken i fremtiden.

Top  SEC tæt på godkendelse af Ethereum ETF: Ether-kurs stiger i forventning

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button