BitcoinEthereumKrypto News

Kraftig strøm af midler ud af Grayscale Trusts presser Ethereum ETFs – Kan store tilstrømninger være på vej?

Efter lanceringen af Spot-Bitcoin-ETF’er for et halvt år siden har Ethereum (ETH) nu også fået grønt lys af SEC til lignende produkter. Desværre har prisen på kryptocurrency lidt under massive udflugter fra Grayscale Trusts. Siden november 2023 har BlackRock, Fidelity og andre fondsudbydere konkurreret om at lancere den første spotbaserede Ethereum-ETF. I maj 2024 indledte SEC de første skridt til godkendelse, og et par måneder senere blev produkterne lanceret. Desværre har der ikke været nogen positiv overraskelse – nettoafgange fra Grayscale Trust har haft en tydelig indvirkning på starten, med Ethereum-ETF’erne, der har oplevet udflugter på næsten 500 millioner USD siden lanceringen for to uger siden.

Historien om Grayscale Trusts går helt tilbage til 2013, hvor krypto-assetforvalteren tilbød investeringsmuligheder uden at skulle bekymre sig om opbevaring af digitale aktiver. Disse trusts har været ældre end de handelsbaserede futures-Bitcoin-ETF’er, der først blev godkendt af SEC i 2021. Trusts fra Grayscale har samlet mere end 30 milliarder USD i aktiver, men de er også lukkede investeringsbeholdninger. Dette har historisk ført til betydelige prisafvigelser i forhold til spotprisen på kryptocurrency.

Forskellige aktører har forsøgt at udnytte denne situation til arbitragehandel, men præmien på Grayscale-produkterne har udviklet sig fra høje tal til store rabatter i forhold til spotprisen. Dette har resulteret i tab for nogle aktører, der havde finansieret deres handler gennem lån. Mange såkaldte “Witwenmacher” har efterladt finansielle tab i milliardområdet.

Med godkendelsen af Spot-ETF’er har der været håb om, at de lukkede fonde ville blive omdannet til mere frihandlende ETF’er. Men da Grayscale-ETF’er har en årlig administrationsgebyr på 1,5%, har mange investorer valgt at trække deres penge ud. Indtil videre er der blevet trukket mere end 2 milliarder USD ud af Grayscale Ethereum Trust, og det har haft en vis indvirkning på Ethereum-prisen.

Top  Tidligere SEC-chef tror på snarlig godkendelse af Bitcoin ETF

Ser man på strømmen af Spot-Ethereum-ETF’er, har udflugterne været betydelige, men det forventes, at indstrømningerne snart vil begynde igen. I sidste ende kan det samme mønster gentage sig med betydelige tilstrømninger til produkterne.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button