Krypto News

Krypto-Wechselautomaten ohne Erlaubnis führen zu Geldwäscheverdacht: Bafin führt Großrazzia in ganz Deutschland durch

Bekæmpelse af ulovlig handel med kryptovaluta i Tyskland

Baggrund

I en nylig meddelelse fra den tyske finanstilsynsmyndighed, Bafin, blev det afsløret, at der var foretaget ransagninger på 35 forskellige steder i Tyskland med det formål at bekæmpe ulovlig handel med kryptovaluta. De pågældende enheder opererede uden den nødvendige tilladelse og udgjorde dermed en risiko for hvidvaskning af penge.

Lovovertrædelser og konsekvenser

Ifølge Bafin udgør udvekslingen mellem euro og kryptovalutaer en form for erhvervsmæssig egenhandel eller bankforretning, som kræver Bafins eksplicitte tilladelse i henhold til den tyske kreditlovgivning. Mangel på tilladelse gør sådanne aktiviteter ulovlige. Derudover advarede Bafin om de betydelige risici forbundet med handel med kryptoaktiver, herunder muligheden for totalt tab. Operatørerne af de ulovlige handelssteder er blevet strafferetligt forfulgt af politi og anklagemyndighed, og en domfældelse kan resultere i op til fem års fængsel.

Bekymring omkring hvidvaskning af penge

I forbindelse med visse udvekslingsautomater blev der desuden rejst mistanke om hvidvaskning af penge. I Tyskland skal enhver, der modtager kontante beløb over 10.000 euro, fastlægge identiteten på deres forretningspartner eller kunde som led i hvidvaskningsbekæmpelse. Hvis der er mistanke om ulovlig oprindelse af pengene eller forbindelse til finansiering af terrorisme, skal der foretages en anmeldelse til den centrale enhed for finanstransaktionsundersøgelser (FIU). Udvekslingsautomater, der ikke overholder disse due diligence-forpligtelser, kan let anvendes til hvidvaskning på grund af den anonymitet, de tilbyder.

Den tyske regering og tilsynsmyndigheder som Bafin fortsætter med at intensivere indsatsen mod ulovlig handel med kryptovaluta og hvidvaskning af penge for at sikre integriteten og sikkerheden i det finansielle system.

Top  Tre grunde til at forvente stigende XRP-kurs i den kommende uge

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button