BitcoinKrypto News

Nasdaq får grønt lys til at notere Optioner på BlackRocks iShares Bitcoin Trust ETF – en milepæl for Bitcoin-ETF-Derivaterne

Amerikansk børsmyndighed godkender notering af Bitcoin ETF-optioner

Den amerikanske børsmyndighed (SEC) har godkendt Nasdaq Inc.’s ansøgning om at notere optioner på BlackRocks iShares Bitcoin Trust ETF. Dette bringer handel med traditionelle Bitcoin ETF-derivater et skridt tættere på startlinjen.

Optioner er finansielle derivater, der giver investorer ret, men ikke pligt, til at købe (Call-option) eller sælge (Put-option) en underliggende værdi til en forudbestemt pris før eller på en bestemt udløbsdato. Optioner bruges ofte i den traditionelle finansverden til risikoafdækning, spekulation og gearing af investeringspositioner. Snart vil disse optioner kunne handles på Spot-Bitcoin ETF’en “IBIT”, ifølge en meddelelse fra SEC.

En anden milepæl for branchen

Kort tid efter den vellykkede lancering af Spot-Bitcoin ETF’er i januar indsendte børser de første ansøgninger om optioner til SEC. Denne overvåger ændringer i tekniske regler, som børserne skal foretage for at notere optioner. Ligesom med de underliggende produkter tog godkendelsesprocessen dog lidt tid. SEC havde behov for forskellige justeringer. Nu er den første fond dog blevet godkendt. Andre børser forventes snart at følge trop og tilbyde optioner på flere Spot-Bitcoin ETF’er.

Godkendelsen af notering og handel med optioner på en Bitcoin ETF er endnu et positivt skridt for branchen. Optioner er en af de mest populære derivatformer blandt traditionelle investorer og har hidtil kun været tilgængelige via få børser.

Konkurrence for kryptobørser

Indtil videre har investorer skullet henvende sig til krypto-børser for at handle med Bitcoin-optioner. Selvom Chicago Mercantile Exchange (CME) har tilbudt de samme derivater i flere år, håndteres størstedelen af handelsvolumen af krypto-platformen Deribit. CME’s Bitcoin-optioner udgør kun knap 10% af krypto-børsens volumen.

Top  Bitcoin's Surge Above $43,000 Fuels Bullish Sentiment in Crypto Market

Bitcoin ETF-optionerne bør efter lanceringen tilbyde en mere omkostningseffektiv og bredt tilgængelig alternativ. Derivaterne skal stadig godkendes af Options Clearing Corp. og Commodity Futures Trading Commission, før handlen kan begynde. Hvor lang tid denne proces vil tage, forbliver uklart. Men SEC’s godkendelse forventes at have været den største hurdle.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button