Krypto News

Ny EU-lovregulering af kunstig intelligens kræver handling fra virksomheder

KI-Regulering kræver handling fra virksomheder

Baggrund

Den Europæiske Union har for nylig vedtaget AI Act, der introducerer nye restriktioner for brugen af kunstig intelligens og kræver gennemsigtighed i processen. Formålet med loven er at fremme tilliden til KI-systemer ved at forbyde visse anvendelser, såsom manipulation af adfærd, der kan forårsage skade på mennesker. Loven forbyder også vurdering af social adfærd, som det ses i det kinesiske socialkreditsystem.

Anbefalinger til virksomheder

Virksomheder, der anvender KI-systemer, skal være opmærksomme på de nye reguleringer og forberede sig omhyggeligt. De skal nu registrere begivenheder, rapportere alvorlige hændelser og overholde databeskyttelses- og sikkerhedsstandarder. Hvis et KI-system udgør en risiko for sundhed, sikkerhed eller beskyttelse af grundlæggende rettigheder, kan tilsynsmyndigheder anmode om, at systemet trækkes tilbage fra markedet.

Risikostyring og overholdelse

Det amerikanske National Institute of Standards and Technology (NIST) har udviklet et KI-Risikostyringsrammeark (RMF), der hjælper virksomheder med at identificere og håndtere risici forbundet med KI. Virksomheder bør fastlægge klare procedurer, definere KI-roller og ansvarsområder og minimere risici. Det er vigtigt at dokumentere design, udvikling og brug af KI-systemer og integrere en KI-overensstemmelsesstrategi i deres kvalitetsstyringssystem (QMS).

Ansvar og overvågning af KI

Virksomheder skal sikre, at deres KI-systemer respekterer love, menneskerettigheder og demokratiske værdier ved hjælp af tre tilgange: “Menneske-i-slyngen”, “Menneske-ud-slyngen” og “Menneske-over-slyngen”. Konformitetsvurderinger og information til myndigheder er afgørende for at sikre overholdelse af EU AI Act. Det er vigtigt at teste systemer for at dokumentere risici og følge lovgivningen.

Top  JPMorgan advarer Bitcoin-investorer: Vær forsigtig

Konklusion

Implementeringen af EU AI Act indebærer en betydelig indsats, især med hensyn til at overholde databeskyttelses- og overensstemmelseskrav. Virksomheder kan drage fordel af OneTrust’s AI Governance-platform til at identificere og mindske risici, automatisere retningslinjer for Menneske-KI-konfigurationer og sikre behørig governance over deres KI-systemer. Bedre styring af KI-udviklingen og overvågning af ydeevnen er afgørende for at opretholde tillid og undgå risici.

Møde med en AI-specialist

Virksomheder kan downloade detaljerede handlingsanbefalinger og anmode om en AI Governance-demo fra OneTrust for at få indsigt i implementeringen af EU AI Act. OneTrust, LLC, et førende amerikansk firma inden for datastyring, automatisering af overholdelse og databeskyttelse, tilbyder integrationsløsninger og bedste praksis til at imødegå udfordringerne med KI-regulering og styring.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button