BitcoinKrypto News

President Nayib Bukele of El Salvador Runs for Reelection, Critics Allege Constitutional Violation

El Salvadors præsident, Nayib Bukele, søger genvalg trods forfatningsmæssige bekymringer

El Salvadors præsident, Nayib Bukele, har officielt søgt om genvalg ved næste års valg, hvilket ifølge kritikere er i strid med landets forfatning.

Bukele og hans vicepræsident, Ulloa, har officielt registreret sig som kandidater for deres parti inden fristens udløb torsdag. Dette blev betegnet som en sidste øjebliks begivenhed efter spekulationer om en hospitalsindlæggelse.

Præsidenten annoncerede allerede sidste år sin hensigt om at genopstille, efter at han havde opnået bred offentlig støtte til genopretning af økonomien og forbedring af landets sikkerhed.

Mens hans tilhængere jubler over endnu en valgperiode, hævder kritikere, at han mangler den nødvendige forfatningsmæssige støtte for at stille op til genvalg.

Bukele i en forfatningsmæssig dilemma

Ifølge landets forfatning er det forbudt for Bukele at stræbe efter endnu en femårig regeringsperiode, selvom domstolen har besluttet i hans favør, hvilket fører til spekulationer om en potentiel overtrædelse af loven.

I 2021 traf landets højesteret en beslutning om at tillade præsidenten at genopstille. Den øverste valgdømmende domstol erklærede dengang, at den accepterede beslutningen, som ikke kunne anfægtes.

Oppositionspartier og aktivistgrupper var bekymrede over domstolens beslutning og betegnede Bukele som en autoritær leder og kommende valg som en “farce”.

Kritikere hævder, at dommerne i retssystemet, som tillod Bukeles genvalg, blev udnævnt af den lovgivende forsamling, der er kontrolleret af regeringspartiet, i samtaler der afveg fra den normale praksis.

Brian A. Nichols, Assisterende udenrigsminister for vestlige halvkugle-anliggender i USA, erklærede under sit besøg i landet, at dette ikke er en beslutning for udlændinge, men for borgerne.

Top  Florian Söllners Hot Stock Report: Geheimtipps im Tech-Sektor, die Sie kennen sollten

Pro-Bitcoin-holdning sikrer støtte

Bukele kom til magten i 2019, efter at hans parti, Nuevas Ideas, vandt parlamentsvalget og afsluttede dominansen fra de to største partier, Nationalist Republican Alliance og Farabundo Martí National Liberation Front.

Han anses for at være en fortaler for Bitcoin (BTC). I hans tid ved magten har landet gennemført indkøb af den førende kryptovaluta samt lovgivning, der støtter industrien som helhed.

For nylig roste vicepræsidenten præsidentens pro-Bitcoin-holdning som en nøglefaktor for økonomisk genopretning. Han tilføjede: “Det er resultatet af regeringens finanspolitik, der bliver ført af præsident Nayib Bukele og vores relevante myndigheder”.

En undersøgelse fra Center for borgerundersøgelser ved Francisco Gavidia Universitet viser, at Nuevas Ideas har 70% opbakning efter Bukeles beslutning om at håndtere voldelige bander.

Mislykket.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button