Krypto News

Ruja Ignatova: Fra Crypto-Queen til storsvindler – historien om OneCoin-svindel

Ruja Ignatova: En historie om bedrag og fald

Ruja Ignatova var indtil 2017 synonym med innovation og iværksættersucces. Men siden da har hendes navn været forbundet med en af de mest spektakulære bedragerisager i historien. En dokumentarfilm på Play SRF undersøger den tysk-bulgarske Crypto-Queens svindelmetoder og hendes fald.

Hvem er Ruja Ignatova?

Ruja Ignatova er en jurist med en doktorgrad og tidligere konsulent hos McKinsey. Sammen med den svenske iværksætter Sebastian Greenwood skabte hun i 2014 den digitale valuta OneCoin. Ignatova blev født i Bulgarien i 1980 og flyttede som ni-årig til Schramberg, Tyskland. Hun forsvandt sporløst fra offentligheden i oktober 2017.

En smart svindelmetode

Ignatova narrede over tre millioner mennesker og formåede at skaffe sig milliarder af euro. Hendes trick var enkel, men genial. I 2014 lancerede hun kryptovalutaen OneCoin med budskabet om en anden chance for dem, der havde misset den første bølge af kryptovalutaer.

Kunder købte ‘uddannelsespakker’ til 5000 euro, som indeholdt 60.000 OneCoin-tokens værdsat til fire euro hver. Med en værdistigning på næsten 50 gange deres investering, blev folk ivrige efter at deltage.

En massiv svindeloperation

OneCoin fungerede som et klassisk pyramidespil, hvor de tidlige investorer fik andre til at deltage og tjene penge på det. Ignatova solgte sin vision som en Tupperware-fest, men for tusindvis af mennesker på større arrangementer, inklusive et fyldt Wembley Stadium i London.

Millioner af euro blev overført til OneCoin-konti over hele verden, og nogle investorer hævede faktisk penge. Men snart begyndte svindelen at afsløres, myndighederne greb ind, og Ignatova forsvandt i 2017. Nu er hun på FBI’s mest eftersøgte liste, og mange investorer har mistet store summer.

Top  Bitcoin Minetrix: Ein neues Krypto-Projekt mit Potenzial für massive Renditen - alles was Sie wissen müssen!

Ignatovas historie er et tankevækkende eksempel på, hvordan ambition og grådighed kan føre til katastrofale konsekvenser.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button