AltcoinsKrypto News

Russisk digital rubel forventes at blive brugt i Latinamerika inden 2025

En digital rubel kan blive brugt i Latinamerika inden 2025, ifølge en russisk politiker. Anatoly Aksakov, formand for Dumaens Komité for Finansielle Markeder og medlem af Parlamentet for Chuvashia’s Kanash-kreds, udtalte dette under en konference i Moskva ved navn “Russia – Latin America”. Han sagde også, at den digitale rubel kunne bruges til “gensidige afregninger” med latinamerikanske lande.

Aksakov opfordrede de centrale bankfolk fra Latinamerika til at styrke forbindelserne med Moskva vedrørende spørgsmål om CBDC (Central Bank Digital Currency).

Han sagde: “I 2025 er jeg sikker på, at den digitale rubel vil træde ind på den internationale scene. Og den vil være tilgængelig til brug i gensidige afregninger, herunder for virksomheder i latinamerikanske lande.”

Aksakov tilbød også at dele Ruslands erfaring med blockchain-teknologi og udviklingsmuligheder inden for dette område med de centrale banker og virksomheder i Latinamerika. Dette ville muliggøre en bredere anvendelse af den nye digitale betalingskanal.

Han tilføjede, at pilotprojektet for den digitale rubel sandsynligvis vil blive udvidet næste år og afsluttes med en national lancering i begyndelsen af 2025.

Tidligere har Centralbanken været mere forsigtig med at fastsætte tidsrammer for implementeringen af ​​CBDC. Den stedfortrædende guvernør for banken hævdede, at lanceringen forventedes at finde sted “mellem 2025 og 2027”.

På grund af vestlige sanktioner, der fortsat hæmmer Ruslands handelsindsats, har både erhvervsledere og politikere været interesseret i CBDC, BRICS digitale valuta og endda kryptodrevne handelsalternativer til handel i USD.

Den erfarne politiker Aksakov er hovedarkitekten bag Ruslands lovgivning om kryptovaluta og “digitale finansielle aktiver” og fungerer også som Dumas vigtigste mellemmand til Centralbanken. Han har fremført flere optimistiske udtalelser om den digitale rubels fremtidige muligheder.

Top  Bitcoin-Dominanz erreicht Jahreshoch – Was bedeutet das für den Kryptomarkt?

I år har han hævdet, at Ruslands digitale valuta kan være kompatibel med Kinas digitale yuan. Han har også sagt, at der bør ophæves købsbegrænsninger for digitale rubel-aktiver for udenlandske købere, så ikke-russere kan købe “millioner” af tokens.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button