AltcoinsKrypto News

Russiske banker efterspørger klarhed om Moscow’s planer om en digital rubel, og borgere er skeptiske

Russiske banker efterspørger klarhed om den digitale rubel

Den største bankforening i Rusland har anmodet om klarhed om Moskvas planer om en centralbank digital valuta (CBDC) og hævder, at borgerne er “skeptiske” over for den digitale rubel.

Ifølge Komersant og BFM sendte Foreningen af Russiske Banker (ARB) et brev til Centralbanken med “en anmodning om at afklare visse spørgsmål vedrørende den digitale rubel.”

Centralbanken samarbejder i øjeblikket med mere end et dusin kommercielle banker om en “real-world” pilot.

Men ARB skrev:

“[Russiske] personer har en ekstremt skeptisk holdning til indførelsen af den digitale rubel. [Denne holdning deles af] forbrugerne af ​​finansielle tjenester.”

Brevet opfordrede også Centralbanken til at “foreslå indførelsen af et direkte forbud mod tvangsåbning af digitale rubel tegnebøger for borgere.”

ARB ønsker også, at Centralbanken begrænser digitale rubel-operatører fra at hæve deres priser på tjenesterne.

ARB opfordrede endvidere Centralbanken til at besvare følgende spørgsmål:

  • Hvad er en digital rubel? Er det en “tredje form for penge” eller en “ikke-kontant valuta”?
  • Vil Centralbanken, som operatør af den digitale rubel, kompensere banker for omkostningerne ved at give kunder adgang til CBDC?
  • Vil banker være forpligtet til at deltage i projektet, og hvilke infrastrukturændringer skal de foretage?

Oleg Sysuev, administrerende direktør for Russlands Alfa Bank, sagde, at der ikke var “fuld forståelse af den juridiske karakter af den digitale rubel.”

Han sagde:

“Generelt set og på globalt plan er CBDC’er meget unge. Og da det russiske banksystem, hvad angår IT, stadig er foran mange udviklede lande, er vi – på nogle områder – pionerer. Derfor er der mange spørgsmål, der skal besvares.”

Top  Verdensmøntprojekt rejser privatlivsforbehold

Russisk CBDC: Banker er stadig usikre

Den russiske forretningsverden ser ud til at have blandede følelser om udstedelsen af en CBDC.

Alfa’s Sysuev tilføjede:

“Det er ikke klart, hvordan [banker] vil blive motiveret til at distribuere [CBDC’en]. Og det er ikke klart, hvordan kundens interesse vil blive drevet op. Det er heller ikke klart, hvordan [Centralbanken] vil regulere transaktioner med [CBDC]. Så der er stadig mange ubesvarede spørgsmål.”

Centralbanken ser en versjømmet lancering af en CBDC som et værktøj, der samtidig kunne hjælpe Moskva med at de-dollarisere sin økonomi en gang for alle og reducere Ruslands stigende efterspørgsel efter kryptoaktiver.

Elvira Nabiullina, bankens langtidsservicerende, krypto-skeptiske chefguvernør, har længe støttet lanceringen af en digital rubel.

Samtidig har toppolitikere foreslået, at Ruslands digitale rubel “kunne være kompatibel” med Kinas digitale yuan og andre globale CBDC’er.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button