Krypto News

SEC-Chef Gary Gensler advarer om farerne ved kryptomarkedet og prøver Grayscale-afgørelsen

SEC-Chef Gary Gensler advarer om kryptovalutaer

Gary Gensler, lederen af Securities and Exchange Commission (SEC), har igen udtalt sig om kryptovalutaer. Han ser store farer ved disse valutaer og har annonceret, at Grayscale-dommen vil blive undersøgt. Samtidig indgiver SEC retssager mod flere NFT-projekter.

Gary Gensler har haft to offentlige optrædener denne uge, hvor han har udtalt sig om kryptovalutaer. Først talte han på tirsdag foran den amerikanske senats bankudvalg under en høring. Selvom Gensler også blev kritiseret, stod han fast ved sin holdning som leder af SEC.

For nylig har SEC lidt nederlag i to retssager. Ripple fik afgjort, at kun salg af XRP til institutionelle investorer udgjorde et værdipapirtilbud. Lidt senere bestemte en anden ret, at SEC skulle genundersøge Grayscales ansøgning om ETF. På spørgsmål svarede Gensler, at man vil undersøge Grayscale-dommen og alle andre ETF-ansøgninger. Det kan ses som en udfordring, da SEC stadig kan appellere afgørelsen i Grayscale-sagen.

SEC kan enten anmode om en ny høring i den relevante ret eller appellere dommen til højesteret. Grayscales advokater har for nylig i et åbent brev til SEC opfordret dem til at tillade konverteringen af GBTC til en Bitcoin ETF.

Kryptomarkedet er farligt

Ved en anden lejlighed udtalte Gensler sig i et interview om kryptovalutaer. Han understregede, at markedet efter hans opfattelse falder ind under SEC’s kompetenceområde. Han har aldrig observeret et andet marked, hvor deltagerne har begået så mange overtrædelser, fortalte Gensler.

Investorer har derfor brug for beskyttelse fra SEC, der kan gribe ind til fordel for offentligheden i henhold til gældende love. Gensler benægtede igen, at der er behov for ændringer i loven for at imødekomme digitale aktiver.

Top  Putin legaliserer krypto-mining i Rusland: Vil det ændre landets økonomi?

Selvom SEC har tabt to vigtige sager, afviger Gensler ikke fra sin aggressive kurs. I stedet vil man forsøge at forhindre nederlagene i begge sager. SEC har til hensigt at retsforfølge Binance og Coinbase. Dette er to tunge vægte i kryptoindustrien, der vil forsvare sig med alle midler. Hvis afgørelserne i Ripple og Grayscale-sagerne står, kan det true SEC’s intentioner.

SEC retsforfølger skaberne af Stoner Cats

Hvis man bringer NFT’er med stenede katte i omløb, kommer man på kant med den amerikanske børsmyndighed. Sidst i august gik SEC allerede efter Impact og gjorde det klart, at NFT’er også kan være værdipapirer.

Skaberne af Stoner Cats er blevet pålagt en bøde på 1 million dollars af SEC og er blevet tvunget til at stoppe deres NFT-forretning. Til gengæld behøver de ikke indrømme eller benægte skyld som en del af en aftale med SEC. Dette betragtes derfor som en mild straf, når man tænker på, at de allerede har indtjent 8 millioner dollars ved salget.

Det videre forløb for SEC og Gary Genslers kommentarer understreger, at markedet langt fra vil komme til ro. Det forventes generelt, at der vil komme en voldsom reaktion mod Binance, hvilket kan udløse yderligere uro på markedet.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button