Krypto News

Skrøbelighed i aktiemarkedet som følge af eskalering af konflikten mellem Israel og Hamas

Sorgen om en mulig eskalering af konflikten mellem Israel og Hamas frynset de tyske aktiemarkeder

Den tyske aktiemarked blev rystet i starten af ugen af bekymringer om en mulig eskalering af konflikten mellem Israel og Hamas, der kunne brede sig til Libanon. Dette fik DAX til midlertidigt at falde med yderligere 1 procent. Dog fik ledeksindexet senere på eftermiddagen indhentet alle tab og steg igen. Dette blev betragtet som et godt tegn.

Fortsatte bekymringer om konfliktudvidelse påvirker verdensøkonomien og finansmarkederne

Efter over to uger siden starten af krigen mellem Israel og Hamas vokser bekymringerne om en mulig eskalering af konflikten. USA planlægger at sende THAAD missilforsvarsystemet samt ekstra Patriot-luftforsvarsraket-systemer til regionen, ud over de to hangarskibsgrupper. Også Kina har i mellemtiden placeret krigsskibe i det østlige Middelhav. Analytikeren Christian Henke fra IG-mæglerhuset sagde: “Eskalationsspiralen i Mellemøsten-konflikten kan dreje sig videre og især hurtigere. Både verdensøkonomien og finansmarkederne kan blive påvirket af dette. Investorerne kan ikke lide sådanne udsigter.”

Top  Mysteriet om de tyske myndigheders Bitcoin-transaktioner: Hvad er formålet?

DAX falder, men henter senere tab op gennem afslapning i det amerikanske obligationsmarked

På baggrund af disse bekymringer faldt DAX mandag formiddag til så lavt som 14.630 point og nåede dermed det laveste niveau siden marts. Men med en vis afslapning på det amerikanske obligationsmarked hentede det tyske ledeksindex sine tab. Det lukkede to point over fredag på 14.800,72 point. Også MDAX, som tæller mellemstore virksomheder, fandt tilbage i sporet i slutningen af handelen og afsluttede med en stigning på 0,06 procent til 24,079 point.

Renditen på amerikanske statspapirer påvirker vurderingen på aktiemarkedet

Især renten på de retningsgivende tiårige amerikanske statspapirer påvirker vurderingerne på aktiemarkedet betydeligt, som Stephen Innes fra formueforvalteren SPI Asset Management sagde. Mandag oversteg renten for første gang siden 2007 fem procent-niveauet, men den faldt sidenhen til under 4,9 procent.

Blandede resultater for de bedste DAX-aktier

Blandt de bedste aktier i DAX nyder aktierne fra medicinalteknologifirmaet Siemens Healthineers godt af en mere optimistisk prognose fra Philips, og stiger derfor med 2,1 procent. Plastvirksomheden Covestro fører dog an med en stigning på 2,5 procent, ansporet af yderligere spekulationer om et snarligt overtagelsestilbud.

Pharma- og medicinaktier falder

Pharma- og medicinaktier præsenterer sig stadigvæk svage. Sartorius kan ikke komme på fode og falder med 2,4 procent. Merck KGaA falder med 2,7 procent og er dermed bundskraber i DAX. Analytikeren Richard Vosser fra JPMorgan henviste til detaljerede studiedata om konkurrencedygtige produkter Padcev og Keytruda til behandling af blærekræft. Disse bekræfter risiciene med hensyn til omsætningen af det tilsvarende lægemiddel Bavencio fra Merck.

Bayer bliver belastet af retssag som involverer Roundup

Bayers aktier falder med 1,2 procent. Koncernen er blevet dømt i USA til at betale 1,25 millioner dollars til en sagsøger på grund af Roundup. Sagsøgeren hævdede, at vedkommende blev syg af kræft efter kontakt med ukrudtsmidlet Roundup. Dommen blev afsagt fredag af en jury ved en domstol i St. Louis i delstaten Missouri.

Top  Bitcoin Hashrate auf Allzeithoch - Was steckt dahinter?

Ejendomsaktier lider også tab

Ejendomsaktier lider også tab, da de bliver påvirket af de fortsat høje renter. I DAX falder Vonovia med 1,4 procent. I SDAX falder Aroundtown med næsten seks procent og er dermed det svageste selskab.

Dürrs aktier oplever fald efter analysereduktioner

Dürrs aktier lider i MDAX under reduceret vurdering fra analytikere og fortsætter sin stejle nedtur fra fredag med et fald på 3,5 procent. Analysenicolai Kempf fra Deutsche Bank Research har for eksempel trukket sin købsanbefaling tilbage for anlægsproducentens aktier.

Atoss Software skiller sig ud med positiv vækstprognose, mens Volkswagen og Varta oplever svingende resultater

Atoss Software skiller sig ud med en stigning på syv procent. Virksomheden vil overstige sine allerede opjusterede prognoser for det igangværende år. Volkswagen blev derimod fjernet fra porteføljerne, da aktierne midlertidigt faldt med omkring tre procent, men tabet blev senere reduceret til mindre end en procent. Bilproducenten nedjusterede forventningerne til årets overskud. Varta-aktierne steg med 6,3 procent på grund af spekulationer om en stor ordre fra iPhone-producenten Apple.

Vartaaktierne stiger med 6,3 procent, hjulpet af nye spekulationer om en stor ordre fra iPhone-producenten Apple.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button