BitcoinKrypto News

Wisconsins Pensionsfonds investerer Millioner i Bitcoin-ETFs: Hvem er den næste store investor?

Bitcoin-ETFs: Dette kunne være Milliarder investering

Siden slutningen af maj er væksten af de amerikanske Bitcoin-ETF’er tydeligt stoppet, ifølge data fra Farside. I går modtog de tilførsler på 105 millioner dollars. Sammenlignet med tidligere dage svarer det til det dobbelte beløb.

Det friske kapital strømmede primært ind i Bitcoin-fondene fra udbyderne Fidelity, Bitwise og Ark Invest, mens ETF’erne fra markedslederne Grayscale og BlackRock ikke viste nogen ændringer.

Det kunne ændre sig i den nærmeste fremtid, tror finansprofessor Dr. David Krause, som fremgår af en samtale med PBS Wisconsin. Ifølge hans vurdering kan pensionsfonden for staten Wisconsin snart investere store beløb i ETF’er.

Denne forvaltes af investeringsudvalget i Wisconsin (SWIB). Allerede i første kvartal af 2024 investerede SWIB 162 millioner dollars i Bitcoin-fondene fra Grayscale og BlackRock.

“Det er måske ikke småpenge, men for en pensionsfond af denne størrelse er det blot et indgangspunkt,” forklarede Krause.

Professoren formoder: SWIB vil afvente offentlighedens reaktion på investeringen og investere flere midler, hvis den modtager støtte.

“Denne investering har ingen reel indvirkning på porteføljen, før en andel på mindst en eller to procent er nået,” forklarede Krause.

Selvom der allerede er investeret et stort beløb, udgør Bitcoin-ETF’erne indtil videre kun omkring 0,10 procent af pensionsfondens portefølje. Hvis professorernes profeti bliver til virkelighed, forventes SWIB at investere mindst yderligere 1,5 milliarder dollars i ETF’er.

Sammenlignet med januar har ETF’er i USA allerede oplevet nettotilførsler på cirka 14 milliarder dollars.

Er BTC et godt investering for en pensionsfond?

Dr. Krause er overbevist om SWIB’s beslutning. Ifølge hans vurdering udgør Bitcoin en god investering for at diversificere pensionsfondens portefølje.

Top  Solana stiger markant i værdi, men en korrektion kan være på vej

“Formålet med en sådan fond er at øge indtægterne og samtidig minimere risici,” sagde amerikaneren. Bitcoin kan regne med en meget speciel egenskab: dets uafhængighed.

“Bitcoin bevæger sig ikke parallelt med aktier og obligationer. Derfor er diversificeringseffekten særligt effektiv. De potentielle indtægter er høje.”

Ifølge Krause er beskyttelsen, som Bitcoin tilbyder mod politiske beslutninger, undervurderet. På grund af sin maksimale forsyning på 21 millioner coins er BTC meget egnet til at minimere virkningerne af inflation.

Professoren forventer, at lignende store institutioner vil følge efter. For pensionsfonde med likviditetsproblemer ville en cryptocurrency som Bitcoin ikke være et valg. På grund af pensionsfondens gode økonomiske situation har Wisconsin-pensionsfonden mulighed for at bruge Bitcoin som en langsigtet investering.

“På lang sigt stiger trenden for disse investeringer. Dem med lav likviditet har ikke råd til sådanne langsigtede spil.”

Volatiliteten i kryptovalutaer er ifølge Krause ikke et problem. Som et alternativ investeringsvalg betragter han Bitcoin som et meget potent valg.

SWIB går en unik vej – endnu

SWIB har hidtil fulgt en unik vej med sit Bitcoin-investment. Dog kunne denne idé blive fulgt af flere pensionsfonde eller andre institutionelle investorer. På finansmarkedet har SWIB’s strategi allerede tiltrukket stor opmærksomhed.

“Finansindustrien er overrasket over, at en pensionsfond så tidligt investerer i Bitcoin-ETF’er,” sagde Krause. SWIB er allerede kendt for tidligere investeringer som særligt innovative.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button