RegulationRegulierung

Montenegros Premierminister und Terra-Gründer Do Kwon: En dækket skandale?

Var Montenegros Premierminister involveret i Terra-skandalen?

Montenegros Premierminister Milojko Spajic blev angiveligt investeringspartner i det unge firma Terraform Labs, stiftet af Do Kwon. Dokumenter fra den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) antyder, at Spajic investerede 75.000 US-dollar i virksomheden og modtog 750.000 LUNA Tokens som betaling. Terraform Labs blev senere anklaget for svindel og pålagt en bøde på 4,37 milliarder US-dollar.

Premierministerens påståede involvering

Spajic blev en tidlig investor i Terraform Labs og kunne potentielt have tjent 89 millioner US-dollar, når LUNA-tokens ramte en kurs på 119 US-dollar. Dog benægter Spajic stadig enhver forbindelse til virksomheden.

Mystik omkring investeringer og fortjenester

Det er uklart, om Spajic faktisk realiserede fortjenester fra Terra-investeringen eller om hans formue forsvandt sammen med Terra-økosystemet i 2022. Premierministeren hævder, at de investerede penge forsvandt gennem et bedrageri begået mod det singaporeanske firma Das Capital SG, som ansatte ham.

Montenegro som skueplads for Terra-affæren

Montenegro spiller en afgørende rolle i Terra-sagen, da Do Kwon og hans partner, Han Chang-joon, blev anholdt i landet i 2023. Det vides ikke præcist, hvorfor Kwon valgte at flygte til netop Montenegro, men det antydes, at han havde forbindelser til landets politikere og håbede på en sikker tilflugt der.

Detaljer om Do Kwons forbindelser til Montenegros politiske elite er stadig uklare, men hans rejserute gennem Dubai og Europa indikerer en kompleks historie. Spajics tidligere investeringer og udtalelser om Do Kwon har kastet lys over den komplekse forbindelse mellem politik og krypto i Terra-skandalen.

Top  International partners verschärfen Sanktionen gegen Hamas-finanzierte Finanznetzwerke

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button