AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereumEthereum Classic

30.000 Ethereum fundet i beslaglagt krypto-kriminalitetssag

U.S. myndigheder beslaglægger over $54 millioner i Ethereum fra darknet narkotikahandel

Det amerikanske Justitsministerium meddelte torsdag beslaglæggelsen af 30.000 Ether (ETH) til en værdi af over $54 millioner, der angiveligt blev brugt til ulovlig distribution af narkotika i New Jersey. Midlerne kunne spores tilbage til Christopher Castelluzzo, der var involveret i narkotikaoperationer på darknet-markeder fra 2013 til 2015.

Castelluzzo’s rejse fra narkotika til krypto kriminalitet

Sagen begyndte i 2010, da Castelluzzo startede sin narkotikadistributørvirksomhed. Det var dog først i 2013, at han begyndte at bruge Bitcoin på darknet-markederne til sine narkotika-transaktioner.

Ifølge Justitsministeriet erhvervede Castelluzzo oprindeligt de 30.000 ETH under ICO’en i juli 2014. Han købte ETH med 15 BTC, der stammede fra hans illegale narkotikaoperationer. På det tidspunkt var ETH kun cirka $9.000 værd. Dets værdi er siden eksploderet til over $54 millioner, da Ethereum-prisen er steget.

Udover Ethereum erhvervede Castelluzzo også 30.000 Ethereum Classic i 2016. Derefter brugte han disse midler til at erhverve forskellige andre kryptovalutaer i et forsøg på at hvidvaske sine illegale indtægter. Planen blev afsløret, da Castelluzzo blev anholdt og fængslet i 2015 for sin rolle i narkotikadistributionsringen.

Mens han var i fængsel, forsøgte Castelluzzo at hvidvaske de 30.000 ETH, han havde købt tilbage i 2014. Ifølge justitsministeriet blev hans plan afsløret, efter at aflyttede optagede fængselstelefonopkald fra 2021 afslørede detaljerne. Myndighederne var i stand til at beslaglægge midlerne, inden de kunne hvidvaskes.

Top  Bakkt Holdings annoncerer international og national ekspansion samt samarbejde med krypto- og blockchain-relaterede virksomheder

U.S. advokat Philip R. Sellinger understregede, at beslaglæggelsesaktionen sigter mod at inddrive millioner i krypto, der angiveligt stammer fra narkosalg.

“Finten kan være lige så simpel som tasker med kontanter eller lige så sofistikeret som kryptovaluta. Vi vil tage de nødvendige skridt til at beslaglægge de finansielle gevinster, som tiltalte opnår fra kriminel aktivitet,” udtalte han.

FBI Special Agent James E. Dennehy, der har ansvaret for sagen, påpegede, at dette er en advarsel til kriminelle om, at regeringen vil stille dem til ansvar og er forpligtet til at beslaglægge illegale midler – uanset om det er kontanter eller krypto.

Castelluzzo-sagen illustrerer, hvordan retshåndhævelsen bekæmper brugen af kryptovalutaer til at skjule ulovlige aktiviteter og hvidvaske penge. Mens krypto giver øget anonymitet i forhold til traditionelle finansiering, skjermer det ikke kriminelle fuldstændigt fra retsforfølgelse.

Organiseret krypto kriminalitet fortsætter med at stige

Beslaglæggelsen af $54 millioner i Ethereum understreger den voksende tendens med at bruge kryptovaluta inden for organiseret kriminalitet. Darknet-markedspladser, der sælger ulovlige varer og tjenester, er i stigende grad begyndt kun at acceptere betalinger med kryptovaluta i løbet af det sidste årti. Bitcoin blev standarden for disse transaktioner på grund af dets pseudonyme karakter sammenlignet med traditionelle betalingsmetoder.

Imidlertid er andre privacy-fokuserede kryptovalutaer som Monero siden kommet frem som foretrukne muligheder på darknet-markederne og inden for kriminelle kredse. Monero anvender innovative kryptografiske teknikker til at skjule transaktionsdetaljer, hvilket gør det meget svært at spore eller tilskrive betalinger.

Cryptocurrency-analysefirmaet Chainalysis estimerer, at kriminel aktivitet sidste år udgjorde $20,6 milliarder i værdi af kryptotransaktionsvolumen. Selvom tallet udgør en lille procentdel af det samlede transaktionsvolumen, indikerer det stadig et betydeligt niveau af kryptobrug i ulovlige aktiviteter – især med tanke på, at kriminelle sandsynligvis bruger privacy coins til at skjule endnu flere transaktioner.

Top  Franklin Templeton beantragt Ethereum Spot ETF: Hoffnung auf große Kursgewinne und Bedenken vor institutioneller Beteiligung am Transaktionsprozess

Sofistikerede taktikker anvendes til at layer og hvidvaske krypto-midler

Kriminelle har udviklet komplekse teknikker til at layer, blande og hvidvaske kryptovaluta, der er forbundet med ulovlige aktiviteter. Centraliserede børser med svage krav til kundeidentifikation (KYC) er en rute til at udveksle kryptovaluta til almindelig valuta. Mæglere og peer-to-peer-sider bruges også til at handle kryptovaluta til kontanter og undgå regulerede børser.

En anden almindelig taktik er at bruge mixing- eller tumbling-services til at sløre transaktionssporene. Disse services samler kryptovalutamidler fra flere brugere og blander dem, før midlerne sendes til forskellige adresser. Analysefirmaer er dog blevet dygtige til at afsløre mange af disse blandeteknikker.

Castelluzzo-sagen demonstrerer Justitsministeriets stigende evne til at identificere og beslaglægge kryptovalutaer med kriminelle forbindelser. Men når kryptoregulationen styrkes over hele verden, mener nogle eksperter, at kriminelle i stigende grad vil stole på decentraliserede platforme og protokoller til at hvidvaske midler.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button