BitcoinKrypto News

Den globale Liquiditeten nøglerolle for Bitcoin’s fremtidige udvikling.

Global Liquiditet og Bitcoin’s Fremtid

Global liquiditet spiller en afgørende rolle i forhold til Bitcoin’s fremtid. M2-liquiditeten, der inkluderer kontanter, offentlige aktier, statsobligationer og obligationer, fungerer som en pålidelig målestok for dette. Ifølge Global Liquidity Report kan M2-liquiditetstendenser hjælpe med at forudsige Bitcoin’s prisbevægelser, da den er tæt forbundet med faktorer som US-dollar-liquiditet, People’s Bank of China’s (PBoC) likviditet og obligationsvolatilitet.

I følge en rapport fra Two Prime viser data, at faser af vækst i M2-likviditeten korrelerer med prisstigninger på Bitcoin, mens fald i likviditet korrelerer med prisnedgange. Pearson-korrektionskoefficienten mellem M2-liquiditet og Bitcoin-pris er 0,854, hvilket indikerer en stærk og signifikant korrelation.

USA og Kina

I USA oplevede M2-likviditeten en let nedgang i det andet kvartal 2024 på omkring 21 billioner dollars til 20,8 billioner dollars. Denne nedgang skyldtes Federal Reserves politik for at kontrollere inflationen. Forventninger til rentenedsættelser senere på året indikerer dog en stigning i likviditeten i anden halvdel af året.

I Kina står man over for udfordringer som et kollapsende ejendomsmarked, høj inflation og en anstrengt banksektor. På trods af begrænset likviditetstilføjelse fra PBoC i 2024, peges der på potentielle økonomiske vanskeligheder, der kan tvinge en hurtigere stigning i likviditeten.

Obligationsmarkeder

Selvom forventningerne til rentenedsættelser er faldet, forbliver volatiliteten på obligationsmarkedet høj. Trods en ”likviditetsboble” i andet kvartal 2024, forventes en generel stigning i likviditetstendensen i anden halvdel af året på baggrund af valg og bestræbelser på at opretholde finansiel stabilitet.

Zentralbanklikviditet spiller en vigtig rolle for Bitcoin-investorer, da den påvirker pengestrømmen ind i kryptovalutaer. Globale likviditetsstrømme går først ind på de traditionelle finansmarkeder, før de når Bitcoin og andre markeder.

Top  Langsigtet Bitcoin-investorer tager gevinst og forårsager mulig prisjustering: Analyserevealer.

Virksomhedskasser

Børsnoterede virksomheder som MicroStrategy og Coinbase fungerer også som indikatorer for Bitcoin-markedsstemningen. MicroStrategy, der holder Bitcoin som reservekapital, har øget virksomhedens markedsværdi gennem udstedelse af konverterbare obligationer. Coinbase, den førende kryptobørs i USA, giver indirekte adgang til Bitcoin.

Bitcoin-minere som Marathon og Riot påvirker også markedet, da deres beslutninger om at sælge eller stoppe produktionen af Bitcoin påvirker udbuds- og efterspørgseldynamikken på markedet. Stablecoins er en anden måde, hvorpå global likviditet trænger ind på kryptomarkederne.

Markedsværdien af stablecoins, der i øjeblikket ligger på 162,52 milliarder dollars, korrelerer med M2-likviditeten. Stigningen i ikke-USD-baserede stablecoins og potentiale for ondsindede aktører i dette område kan dog forstyrre denne forbindelse og føre til markedets ustabilitet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button