AltcoinsKrypto News

Kasakhstans tenger tæt på lancering af digital fiat-valuta

Kazakhstan nærmer sig lanceringen af en CBDC

Kasakhstan rykker tættere på lanceringen af en centralbankdigital valuta (CBDC), hvilket gør det til det seneste tidligere sovjetiske land, der annoncerer sin indtræden på den digitale fiat-scene.

Ifølge Telesputnik har Nationalbanken fremlagt et detaljeret forslag til en digital version af den nationale valuta, tenge, til landets Højesterets revisionskammer.

Banken påbegyndte indledende tests af en CBDC tilbage i 2021, men var tidligere tilbageholdende med at gå videre til en egentlig udrulning.

Bankens forslag er imidlertid et af de klareste tegn hidtil på, at den har til hensigt at udgive en digital valuta, som potentielt kan fremskyndes.

Tidspunktet for annonceringen er betydningsfuldt: Den blev offentliggjort samme dag som Kasakhstans nære nabo og politiske allierede Rusland begyndte en pilotfase for sin egen digitale rubel.

Endnu en traditionel allieret til Kasakhstan, Belarus, præsenterede for nylig også planer om at lancere en digital fiat.

Terminologien, der blev brugt af den kasakhstanske nationalbank, mindede om den, der anvendes af deres russiske og hviderussiske modparter.

Den kasakhstanske bank oplyste, at den digitale tenge “ikke er beregnet til at erstatte kontanter eller ikke-kontante betalingsformer”, men at den vil “træde i omløb som en tredje form for valuta”.

Banken tilføjede, at den digitale tenge, ligesom den digitale rubel, også vil være tilgængelig offline.

Banken konkluderede, at den ønskede, at CBDC’en skulle hjælpe med at “modernisere og udvikle” betalingssystemerne.

Dette er i overensstemmelse med tidligere udtalelser fra banken om emnet.

Banken har tidligere udtalt, at den ønsker at implementere en “tretrins” lancering for sin token, hvor mønten skal være fuldt lanceret inden 2025.

Top  Institutionelle investorer er optimistiske overfor XRP med et anslået forvaltet aktiv på 76 millioner dollars, mens en analytiker har forudsagt en stigning på 1.230 procent til en værdi af 8,5 dollars.

Russiske centralbanktjenestemænd har antydet, at deres egen digitale valuta skal være i almindelig brug “fra 2025 til 2027”.

Hvad er Kasakhstans CBDC- og kryptopolitik?

Kryptovaluta har haft blandet succes i Kasakhstan.

Landet har etableret sig som en stor spiller inden for krypto mining, hvilket førte til, at minearbejdere betalte 7 millioner dollars i skat i sidste regnskabsår.

Sidste måned lancerede den store børs Binance en reguleret handelsplatform i dette centralasiatiske land.

Men minearbejdere har også fået skylden for store strømafbrydelser i de seneste år, og regeringen har i år øget elpriserne for krypto-minere.

Sidste år sagde nationalbankens direktør, at der var planer om at udvikle en digital version af tenge. Banken arbejdede på at skabe en “beslutningstagningmetode” for dette formål.

Men det ser ud til, at aktiviteterne i Moskva og Minsk har fået Astana til at tage handling.

Russiske banker rapporterede den 16. august, at deres medarbejdere havde gennemført “virkelige” transaktioner med digital rubel, da Moskva fremskynder lanceringen af sin egen digitale valuta.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button